Praktisch

Aanmelding

  1. Na doorverwijzing via arts of hulpverlener neem je telefonisch contact op met het centrum op het telefoonnummer 011/54 47 07 voor Lommel en 012/26 14 36 voor Tongeren. Dit kan elke werkdag tussen 8u30 en 15u30.

  2. Na aanmelding nemen we telefonisch contact met je op en wordt de werking van het centrum kort toegelicht. We gaan na of je hulpvraag in aanmerking komt voor een revalidatieprogramma. Indien jouw vraag niet beantwoordt aan de voorwaarden, kijken we samen met jou naar een alternatief dat bij je hulpvraag past.

  3. Vervolgens word je uitgenodigd voor een intakegesprek bij de maatschappelijk assistent en de psychiater, waarbij naar je hulpvraag, een stukje geschiedenis en je motivatie wordt gepeild. Het meebrengen van een medisch verslag is hierbij wenselijk.

  4. Daarna wordt je aanmelding besproken op het team en wordt er een voorlopig weekprogramma opgesteld.

  5. Bij de start van je revalidatie wordt er een aanvraag voor tegemoetkoming in de kosten voor revalidatie bij je mutualiteit ingediend. Indien geen verhoogde tegemoetkoming betaal je € 1,80 (jaarlijks indexeerbaar) remgeld per aanwezigheid.