Programma aanbod

Herstelsessies

Herstellen gaat over het opbouwen van een zinvol leven, waarin je psychische kwetsbaarheid niet meer overheerst. De focus ligt op het (her)ontdekken van jezelf, met al je talenten en krachten.

We staan stil bij de volgende vragen: Wat is herstel? Welke krachten heb ik? Welke obstakels ervaar ik op weg naar mijn herstel? Wat heb ik nodig om te herstellen? Tenslotte gieten we al deze (nieuwe) kennis samen in een persoonlijk herstelverhaal.

Op regelmatige basis wordt hierbij je individueel herstelplan in groep besproken en geëvalueerd.

Communicatietraining

Communicatietraining

Tijdens deze training komen het inoefenen en integreren van je non-verbale en verbale communicatieve vaardigheden aan bod. Thema’s zoals je luisterhouding, het maken van oogcontact, een gesprek aanknopen, leren omgaan met kritiek, je mening durven geven … worden hier uitvoerig besproken en ingeoefend.

Lees meer

Groepstherapie

Groepstherapie

In het groepsgesprek willen de groepsleden bewust stilstaan bij zichzelf en de anderen, zelf gehoord worden en luisteren naar elkaar, steun ervaren en anderen ondersteunen, advies en goede raad geven aan mekaar of bedenkingen met de anderen in de groep delen.

Lees meer