Programma aanbod

Individueel gesprek

Je hebt op een vast moment een gesprek met de psycholoog. Tijdens de eerste gesprekken ligt de aandacht vooral op kennismaking, het maken van wederzijdse afspraken en het scherp stellen van de hulpvraag.

In onze gesprekken focussen we op herstel en kijken we met je naar welke mogelijkheden en krachten jij hebt en op welke doelen jij die wil inzetten om de draad weer op te pakken en de regie te hervinden in je leven. Dit concretiseren we samen met jou in een persoonlijk herstelplan, dat op regelmatige tijdstippen besproken en geëvalueerd wordt.

Communicatietraining

Communicatietraining

Tijdens deze training komen het inoefenen en integreren van je non-verbale en verbale communicatieve vaardigheden aan bod. Thema’s zoals je luisterhouding, het maken van oogcontact, een gesprek aanknopen, leren omgaan met kritiek, je mening durven geven … worden hier uitvoerig besproken en ingeoefend.

Lees meer

Groepstherapie

Groepstherapie

In het groepsgesprek willen de groepsleden bewust stilstaan bij zichzelf en de anderen, zelf gehoord worden en luisteren naar elkaar, steun ervaren en anderen ondersteunen, advies en goede raad geven aan mekaar of bedenkingen met de anderen in de groep delen.

Lees meer