Herstelgerichte persoonlijke verhalen

In het begin was het best wel zwaar en vermoeiend zo 3 halve dagen in de week naar Validag komen. Maar zonder dat je het zelf goed beseft, werpen de therapiesessies hun vruchten af.

Al heel snel voelde ik me thuis in de groep.

Ik kwam nog maar een tweetal maanden naar Validag, toen ik op een dag tot het besef kwam: ‘Hè, wat voel ik me goed.’
Hoelang was het wel niet geleden dat ik oprecht kon zeggen dat ik mij terug goed voelde. Ja, ik kreeg stilletjes aan zonder het zelf goed te beseffen opnieuw zin in het leven. De doemgedachten veranderden meer en meer in positieve gedachten.
Door naar Validag te komen ben ik niet alleen veel positiever gaan denken, ook de mensen uit mijn omgeving profiteren hiervan mee. Ik ben vrolijker, opgewekter, heb toch al een beetje meer zelfvertrouwen. Ik ben niet meer zo snel opvliegend en kan meer verdragen.

En hè, natuurlijk heb ik wel eens een mindere dag. Maar de therapeuten en de psychologe hebben mij geleerd dat dit niet erg is en dat je vooral niet kwaad op jezelf mag zijn. Iedereen heeft wel eens een mindere dag, toch?! Morgen is weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.
Kortom: Validag heeft mijn leven veranderd en ik zal voor altijd iedereen heel dankbaar zijn en blijven die daartoe bijgedragen hebben.

C.M.

 

Toen ik op Validag begon, had ik het erg moeilijk. Maar al gauw voelde ik mij er thuis. Vooral de communicatie met anderen, het durven ja of neen zeggen, vond ik erg moeilijk. Maar elke week leerde ik er bij. Nu zijn we één jaar later … ik praat makkelijker en denk weer helder na. Heb ik een moeilijk moment, dan kan ik altijd bij iemand terecht, wat ik erg fijn vind. Ik heb er geleerd om samen te werken en heb genoten van het creatief bezig zijn en het samen koken met anderen cliënten.

E.V.H.

 

Na mijn opname, kon ik gelukkig meteen instappen bij Validag. In het begin voelde het een beetje vreemd aan en kwam ik afwachtend binnen. Momenteel voel ik me goed en kan ik mij optrekken aan mijn lotgenoten en de begeleiding. Ook al ben ik nog steeds geen prater en leg ik mijn ziel niet bloot, men (de begeleiding heeft hier oog voor) ziet van mij alleen de buitenkant die heel anders is: vrolijk, ad rem, goedlachs.
Ik laat de mensen in de buitenwereld in de waan. Vaak heb ik nog depressieve momenten en destructieve gedachten. Als ik naar Validag kom, kan ik hierover praten. Ik durf ook al wat meer openlijk te praten, maar nog niet naar de buitenwereld toe. Ook hier wordt aan gewerkt.
Ik heb het er zelf moeilijk mee. Mijn eigenwaarde heb ik nog niet teruggevonden.
Validag betekent voor mij even tot rust komen, begrepen worden door de begeleiding, maar zeer zeker ook door medelotgenoten, anderen inzichten krijgen in mezelf.

E.G.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn start bij Validag was moeilijk. Ik kwam terecht in een onbekende groep met allemaal grote issues.
Ik was erg gereserveerd en voelde me niet ondersteund. Ik voelde me aan mijn lot overgelaten en wist niet wat ik moest verwachten. Gaandeweg bloeide ik open, was veel meer mezelf en durfde te vragen naar specifieke hulp en ondersteuning.
Er werd heel goed ingespeeld op de verschillende disciplines die er binnen Validag aanwezig zijn. Het is een breed centrum waar ik echt mezelf heb kunnen vinden, waar ik verder mezelf heb kunnen ontplooien en veranderen. Het is een centrum met een duidelijk beleid, maar het biedt ook de eigen ruimte aan iedereen om op haar/zijn tijd in te pikken en zich te ontwikkelen. Mij heeft het (hoe wonderlijk ook) na een traject van 20 à 25 jaar van mentale ondersteuning nu pas echt een meerwaarde gegeven door naar Validag te mogen komen. Ik heb stappen kunnen zetten wat me echt gaat helpen voor nu en de toekomst.
Ik ben het team en alle lieve mensen binnen Validag ontzettend dankbaar dat ze bij mij ’t zonnetje weer hebben doen schijnen.

H.V.D.H.